Camera

Et spørgsmål jeg har fået gentagende gange er omkring hvilket kamera jeg bruger. Derfor synes jeg lige jeg ville lave et indlæg til jer om både kamera og objektiver.

Jeg købte mit Nikon D3000 i juli sidste år – lige inden jeg tog til London. Det er mit første spejlreflekskamera og før har jeg udelukkende brugt en masse forskellige kompakte kameraer. Et par måneder inden brugte jeg også et bridge kamera. Men da jeg blev træt af kvaliteten på disse, bestemte jeg mig for at ofre nogle penge på et spejlrefleks. Jeg valgte Nikon D3000, fordi det var let at håndtere for en nybegynder. Havde jeg haft mere erfaring, så havde jeg nok valgt et lidt dyrere et. Dog fungerer det super godt for en som mig, som bruger det til disse formål. Prisen er i øvrigt også ret god.

Jeg har 3 forskellige objektiver. Det første er et AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6G. Det er det objektiv som hører med, når man køber et Nikon D3000. Jeg bruger det dog meget sjælendt, da jeg fandt et meget bedre alternativ. Objektivet fungerer godt til hverdagsbrug, men det holder ikke til fx. situationer med dårlige lysforhold. Jeg købte endnu et objektiv samtidig med kameraet; et AF-S NIKKOR 55-200mm 1:4-5.6G. Købte det udelukkende, fordi jeg gerne ville kunne zoome en del mere. Har også brugt det flittigt. Men mit yndlingsobjektiv og det jeg bruger allermest er mit AF-S NIKKOR 50mm 1:18G. Det sidder efterhånden fast på mit kamera og bruger kun de andre, hvis det er nødvendigt. Kvaliteten på billederne er langt bedre på 50mm objektivet, end det er på de to andre og det fungerer super godt i dårligt lys.
Lige pt. går jeg og overvejer et vidvinkelobjektiv og vil også meget gerne have et 18-200 eller 18-300 – det kunne være godt til New York.

Det sidste er mit koncert-kamera. Desværre må man jo ikke tage kameraer, der er ikke kan være i lommen med til koncerter. Men dette er også helt fint for mig. Efter at have prøvet rigtig mange kompakte kameraer, kan jeg konstatere at dette Sony Cybershot DSC-H55 er det bedste jeg har prøvet. Kvaliteten på billederne er gode og det er især godt ved videooptagelse – det filmer oven i købet i HD.

I’ve received a lot of questions about which camera and lenses I use so I decided to make a post about it. I have a Nikon D3000, a Sony Cybershot DSC H55 and 3 lenses.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

  1. Misundelse er en grim ting… men IHH, jeg er misundelig! =D

  2. Har ventet på dette indlæg, haha =D
    Tak! Overvejer at anskaffe mig et lignende koncertkamera – spejlrefleks er ret upraktisk i sådanne situationer, men vil jo stadig gerne gå derfra med videoer og billeder i ordentlig kvalitet :D

    • Så lidt – godt at du kan bruge det =D
      Hehe ja – det kunne være rart med et spejlrefleks til koncerter – bare ærgerligt at man ikke må bruge dem :(

  3. Pingback: Blogging and photography | MiaMalene.dk

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>